SICILSKÉ ARANCINI
SUROVINY
RAGÚ
Vhodné připravit den předem a nechat vystydnout.
Recept stejný jako na lasagne (viz. předchozí recept), jen není nutné ho dělat příliš tekuté a ke konci dušení se přidává trocha hrášku.
RÝŽE
Před výrobou arancin je nutné připravit si rýži, která poslouží jako těsto. Nej recept je stejný jako při přípravě milánského rizota (viz. předchozí recept). Určitě to můžete urychlit, nepoužít vývar, šafránu stačí také jen málo.
"TROJOBAL"
Na závěr se pyramidky obalují stejně jako řízek a smaží ideálně ve fritéze, ev. v hluboké pánvi.
POSTUP:
- Z uvedených ingrediencí vyrábíme pyramidky, ale lze dělat i kuličky. Je nutné mít po ruce misku s vodou k namáčení rukou.
- Nejprve si vlažnou rýži nabereme mokrou rukou a rozprostřeme, přidáme hrstku ragú, překryjeme rýží a vytvarujeme pyramidku.
- Nevzdávejte se u pár nevydařených kusů, v závěru to ještě můžete dotvarovat při obalování.
- Obalujeme stejně jako řízek v mouce, vejci a strouhance.
- Na závěr osmažíme.
TIPY.
- Pokud jste na celou akci sami, je dobré zavolat souseda na pomoc. A nebo si urychlit výrobu smícháním ragú s rýží a trochou strouhanky (pokud se směs rozpadá) a vyrábět menší šišky. Dále postupujeme stejně, obalujeme a osmažíme.
- Plnit rýži lze i jinými ingrediencemi: kostičkou sýra, olivami, kousky mortadelly atd.
- Kdo nesnáší smažení, lze to i upéct v troubě. Jen ve výsledku nebudou tak křupavé.